Informatie

Chia olie informatie

Waarom het zo gezond en rijk aan voedingstoffen is.

De belangrijkste antioxidanten in Chia Olie zijn chlorogeenzuur en cafeïne zuur. Beide componenten zijn primaire en synergetische anti-oxidanten en dragen een aanzienlijk deel van de sterke antioxidant-activiteit van ons product.

 

Tocoferolen en fytosterolen;

Chia Olie bevat bioactieve stoffen, zoals tocoferolen en phytoesterols. Deze twee stoffen die onder de groep antioxidanten vallen, dragen met een hoge oxidatieve activiteit bij aan de preventie van cardiovasculaire aandoeningen. Naast deze eigenschappen bevat Chia olie indrukwekkende hoeveelheden vezels, kalium, ijzer, selenium, eiwitten, calcium, Omega-3, antioxidanten, borium, foliumzuur en magnesium bevatten

Chia Olie wordt verkregen via de koude persing van het zaad, hierdoor garanderen wij 100% zuivere en natuurlijke olie, vrij van verontreinigingen. De temperatuur wordt gehandhaafd op een laag niveau gedurende het gehele proces, zonder chemische oplosmiddelen of verdunningsmiddelen. Dit alles doen wij om de nutritionele eigenschappen van het zaad, de lage zuurgraad en het peroxide niveau te kunnen waarborgen en verzekeren.

 

Chia Olie is een plantaardige olie met het hoogste gehalte aan Omega-3 vetzuren uit de natuur. Dit houdt in dat er meer dan 63% van de samenstelling uit deze vetzuren komt. Het bevat ook bioactieve stoffen, zoals antioxidanten, tocoferolen en fytosterolen, waardoor het een uniek product is..